Wikkeldekens in de Lente en Zomer

wikkeldeken wafelstof confetti

Deel dit artikel

Wikkeldekens zijn multifunctioneel!

Wikkeldekens zijn multifunctioneel en worden ook wel ‘wrapper’ of wikkeldoek genoemd. Deze namen danken ze aan de manier waarop de baby’s veilig en lekker warm worden ingepakt met de dekens. Ze zijn al te gebruiken vanaf de geboorte, maar ook als je kindje al wat ouder is. Ben je benieuwd op wat voor manieren je een wikkeldeken allemaal kan gebruiken? Lees dan verder…

 • Veel ouders vinden het fijn om een wikkeldoek te gebruiken voor de kleine na het badderen. Op deze manier blijft je kindje lekker warm. Maar er zijn nog veel meer manieren. 
 • Ook in de tijd na de bevalling zijn deze dekentjes ideaal. Gebruik ze bijvoorbeeld in het ziekenhuis, of als je het ziekenhuis samen verlaat.
 • Eenmaal thuis is de wikkeldeken ook een fijne toevoeging aan een babynestje of gebruik het als speelkleed op de grond als je kindje iets ouder is. 
 • Ook met de kraamvisite is een wikkeldoek een graag geziene gast. Het is erg fijn om je baby lekker veilig en warm in te wikkelen. Zo kan je je baby’tje met een veilig gevoel aan je gasten geven om vast te houden. 
 • Ga je erop uit? Neem dan ook de wikkeldoek mee. Ze zijn uitstekend te gebruiken in de kinderwagen of in de autostoel. Zo blijft de baby ook tijdens het reizen lekker warm. Een bijkomend voordeel is dat de deken je kleintje een vertrouwd en omarmd gevoel geeft, waar hij of zij ook is. 
 • Maar dat is niet alles. Het leuke aan de dekentjes is dat ze ook bijzonder praktisch zijn om bij de hand te hebben. Wil je je kindje bijvoorbeeld verschonen, dan kan je de deken gebruiken als commodekussenhoes. Maar ook om je kindje af te drogen, kan een wikkeldeken erg handig zijn.

Wikkeldeken in de lente en zomer?

Een wikkeldoek op ‘wrapper’ wordt aangeraden voor kindjes van 0 tot 12 maanden. 

Bij het lekker inpakken van je kindje denk je natuurlijk al snel aan de herfst en de winter. Maar wat als je kleintje wordt geboren in de lente of in de zomer? Kies dan voor een wikkeldeken met een ademende stof

Op dat gebied zijn er drie goede opties waaruit je kan kiezen.  Katoen, wafelkatoen of mousseline… Maar wat kies je? Voor het gemak hebben we in alle drie de ademende stoffen onze drie populairste wikkeldekens op een rijtje gezet.

Katoen

Als eerst is er natuurlijk het vertrouwde katoen. Een katoenen stof is voorzien van kleine gaatjes, waardoor het teveel aan lichaamswarmte kan verdwijnen. 

De stof is niet alleen ademend maar ook erg vriendelijk voor de huid en vocht opnemend. Zelf zal je ook merken dat je eigen kleding van katoen veel beter ademt dan kleding van synthetische materialen. 

Voor het gemak hebben we hier onze drie meest gekozen wikkeldekens op een rijtje gezet. Je kan ze alle drie hieronder bekijken. 

 • Op de derde plek is geëindigd de ‘Unicorn Sugar Bebe’ van de makers van La Millou. Het katoen zorgt ervoor dat de stof goed ademt, wel zo fijn in de warmere maanden. Ook bij dit dekentje hebben de designers van La Millou zich weer helemaal uitgeleefd. Met dit prachtige ontwerp als resultaat. 
 • Op de tweede plek, deze fijne wikkeldoek van Tiny Star. De Tiny Star wikkeldekens vallen bij veel ouders in de smaak door het smaakvolle ontwerp en de goede kwaliteit. 
 • En dan nummer één. Weer eentje van La Millou, en dat zie je meteen. Dit stoere dekentje wordt vaak uitgekozen. Ben je benieuwd naar meer ontwerpen van La Millou? Kijk dan ook eens hier

Wafelstof

Wafelstof, of wafelkatoen, is een gewilde stof voor babyproducten. Door de ademende en vocht opnemende werking van het wafelkatoen wordt de stof vaak gebruikt voor bijvoorbeeld zomer dekentjes of in de kinderwagen. De stof wordt voller en zachter als je het wast. Voor de baby voelt deze stof dus extra lekker aan. 

Dankzij de fijne wafelstructuur ziet de wikkeldoek er ook nog eens erg mooi uit. Ook voor deze ‘wrappers’ hebben we een top drie samengesteld. Onze meest gekozen wafelstof wikkeldoeken zijn alle drie van het merk Tiny Star. Ze staan bekend om hun kwaliteit en natuurlijk het gebruik van wafelstof. 

Wat natuurlijk extra leuk is aan deze wikkeldekens zijn de oortjes bovenop. Ze weten telkens weer een glimlach op het gezicht van vele ouders te toveren. Gecombineerd met de leuke en vrolijke patronen zijn deze wikkeldoeken een lust voor het oog. 

 • Op de derde plek is geëindigd, de Tiny Star wikkeldeken uit de collectie ‘Sweet Plumes‘. 
 • Op de tweede plek, het model uit de Tiny Star collectie ‘Minty Puffs‘. 
 • En met trots, op nummer één, staat het dekentje uit de Tiny Star collectie ‘Confetti‘. In de katoen-top 3 kwam deze collectie ook al voor, maar deze keer gecombineerd met donkere wafelstof en natuurlijk de mooie strik! 

Mousseline (baby katoen)

Last but not least, onze wikkeldekens gemaakt van Mousseline. Deze licht geweven, ademende en luchtige stof is ideaal voor de lente en de zomer. 

Deze soepele stof krijgt ook wel de bijnaam baby katoen. En dat is ook erg logisch. Naast de ademende werking is de stof uitstekend in staat om vocht op te nemen. Deze ook nog eens erg mooie stof wordt daarom vaak gekozen voor allerlei baby producten. 

Deze fraaie wikkeldoeken worden bij Baby’s Paradijs het meest gekozen in het:

Maar er zijn natuurlijk meer mooie kleuren. Hieronder kan je ze allemaal bekijken en zelf je favoriete kleur kiezen. 

Cadeautje!

Denk je erover om een wikkeldeken cadeau te geven? Door de veelzijdigheid van de dekentjes scoren ze altijd goed bij de kersverse ouders. Daarbij is het voor de gever erg fijn om de baby een veilig en omarmd gevoel cadeau te kunnen doen. 

Onze dekens van La Millou en Tiny Star vallen goed in de smaak door de originele patronen, gecombineerd met fijne stoffen.  

Veilig gebruik

Voordat we afsluiten, nog even wat informatie over het veilig gebruiken van een wikkeldeken. Voor ouders is het fijn om te weten hoe je baby’tje 100% veilig kan genieten. 

De consumentenbond geeft een aantal tips over het veilig gebruik. Als eerste is het belangrijk dat je de wikkeldeken alleen gebruikt wanneer je de baby in de gaten kunt kouden. Daarbij is het ook belangrijk dat je je baby’tje niet in een losse wikkeldeken laat slapen, stop daarom alles netjes in. 

Verder, zoals veel ouders wel weten, reguleert je baby’tje zijn of haar warmte grotendeels via het hoofdje. Het is daarom belangrijk dat je het hoofdje niet bedekt met bijvoorbeeld een mutsje wanneer je de wikkeldeken gebruikt. 

Als laatste tip geven ze mee dat de dekentjes ideaal zijn in de kinderwagen als je buiten bijvoorbeeld een wandeling gaat maken. Ook zijn ze fijn te gebruiken als je je kindje al hebt uitgekleed en even moet wachten bij de dokter.

Tot slot

Hopelijk hebben we je iets kunnen leren over het gebruik van wikkeldekens in de lente en in de zomer. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om deze fijne dekentjes in andere seizoenen te gebruiken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het vinden van de juiste wrapper of wikkeldoek. 

Andere artikelen

wikkeldeken wafelstof confetti
Wikkeldekens

Wikkeldekens in de Lente en Zomer

Wikkeldekens zijn multifunctioneel! Wikkeldekens zijn multifunctioneel en worden ook wel ‘wrapper’ of wikkeldoek genoemd. Deze namen danken ze aan de manier waarop de baby’s veilig

Anex kinderwagen autostoel
Anex

Anex Kinderwagen Accessoires

Welke Accessoires kies jij bij je Anex Kinderwagen? Het kopen van een kinderwagen is voor de meeste ouders een flinke investering. Bij Baby’s Paradijs weten