Welke Anex kinderwagen past bij mij?

Met een baby op komst, komt er al genoeg op je af. Daar komt het uitzoeken van een kinderwagen dan nog bij. Wat kies je? Ga je bijvoorbeeld voor een kinderwagen, of juist een buggy? En als je dan een kinderwagen kiest, neem je dan een 2-in-1 of een 3-in-1 model? Waar moet je allemaal aan denken? En Welke kinderwagen past bij mij? Veel kersverse ouders vragen dit zich af. In dit artikel zullen we de meest gestelde vragen voor u beantwoorden. Veel leesplezier. 

Kinderwagen of buggy?

Kan uw kindje al zelfstandig zitten? 

Voor een pasgeboren baby is het belangrijk dat hij of zij lekker kan liggen tijdens het reizen. De Consumentenbond zegt daarom ook dat een goede kinderwagen aan deze eis moet voldoen. Baby’s tot zes maanden oud vrij moeten kunnen bewegen en plat kunnen liggen. Kies daarom bij erg jonge kinderen altijd voor een kinderwagen met een reiswieg. Onze 2-in-1 en 3-in-1 Anex modellen zijn allemaal voorzien van een reiswieg. Bekijk bijvoorbeeld eens de m/type of de e/type

Als uw kindje wel al rechtop kan zitten kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een buggy. Een buggy heeft vele voordelen tijdens het reizen. Papa’s en mama’s die veel waarde hechten aan het reisgemak en flexibiliteit gaan daarom vaak voor een buggy. Een buggy is erg licht vergeleken met een 2-in-1 kinderwagen. Ook kun je een buggy gemakkelijk opvouwen. Zo neemt deze weinig ruimte in tijdens het reizen. Als u wilt, kunt u eens een kijkje nemen bij onze Anex Air-X Buggy’s

Voor de Anex e/type en m/type geldt dat deze ook verstelbaar zijn tot buggy. Wij raden deze optie dan ook aan als de perfecte alles-in-één oplossing. 

 

Ga ik voor een 2-in-1 of een 3-in-1 kinderwagen?

Reist u veel met de auto?

Als u de eerste knoop heeft doorgehakt, en heeft besloten om te gaan voor een kinderwagen, kunt u kiezen uit twee varianten. U kunt kiezen uit een 2-in-1, of een 3-in-1 kinderwagen. De laatste wordt ook wel combi kinderwagen genoemd. Het grootste verschil zit hem in de autostoel met adapters. Deze is wel inbegrepen bij 3-in-1 maar niet bij 2-in-1 kinderwagens. 

Bij Baby’s Paradijs willen wij dat u de voordeligste keuze kunt maken. Daarbij hoort dat u niet betaalt voor accessoires die u niet gebruikt. Als u een 3-in-1 kinderwagen wilt, kunt u eenvoudig de autostoel en adapter accessoires toevoegen aan uw kinderwagen. U kunt overigens nog veel meer accessoires toevoegen als u wilt, daarover later meer. 

Past een kinderwagen van Anex bij mij?

Hoe komen de modellen uit de test? Wanneer is het merk de beste keuze voor mij? Als ouder heb je natuurlijk veel vragen als het gaat om het uitzoeken van de juiste kinderwagen voor uw baby. Hieronder zullen we de meest gestelde vragen bespreken. 

Is hij praktisch in gebruik? 

Bij een goede kinderwagen willen we natuurlijk gebruiksgemak. Is hij makkelijk in- en uit te vouwen? Kan hij makkelijk in de auto? Kan het autostoeltje er makkelijk op en af? Deze belangrijke vragen en nog veel meer zullen wij hieronder beantwoorden. 
 
Hoe makkelijk stel je alles in? 

Voor de m/type en e/type modellen geldt dat deze makkelijk in te stellen zijn. De Reiswieg is er gemakkelijk af te halen, met één druk op de knop. Ook de kap op de reiswieg is gemakkelijk te verstellen, dit kan gemakkelijk en zelfs met één hand. Altijd fijn om een hand vrij te hebben. 

De zitting kunt u ook gemakkelijk draaien. Als u de e/type of m/type als buggy gebruikt kunt u makkelijk de zitting verstellen van zittend naar liggend en natuurlijk andersom. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw pasgeborene lekker kan liggen, zoals is aanbevolen. Daarbij is de voetensteun ook makkelijk verstelbaar, zodat deze uw kindje maximaal comfort kunnen bieden.

Wij Nederlanders zijn een lang volk. Daarom is het fijn als we niet krom achter de kinderwagen hoeven te lopen. Anex heeft daarom een in hoogte verstelbaar eco-leren handvat, speciaal voor lange mensen. Met een druk op de knop verandert u gemakkelijk de hoogte. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als beide ouders niet even lang zijn. Ook de reiswieg is op een comfortabele hoogte geplaats. In vergelijking met andere kinderwagens, is de reiswieg van de e/type en m/type modellen duidelijk hoger geplaatst voor extra gemak. 

Het Frame is compleet en compact opvouwbaar. Het is op te vouwen tot een mooi compact formaat. Hierdoor wordt reizen een stukje gemakkelijk. Opgevouwen is de lengte 73,5 cm, de hoogte 29 cm, de breedte 51 cm. Het gewicht van het frame is 5,65 kilo. 

Beweegt ‘ie fijn? 

Hoe fijner een kinderwagen rolt en beweegt, hoe praktischer hij is. Anex heeft daarom ook grootse moeite gedaan om dit te perfectioneren. Als we onderaan de kinderwagen beginnen, vinden we daar het 3x-dempersysteem. Het frame is op drie plekken voorzien van een kwalitatief hoogwaardige demper. Dit zorgt ervoor dat uw kindje veilig en comfortabel in de kinderwagen kan reizen. Ook als de ondergrond niet altijd even vlak is. 

De 360-graden roterende wielen zorgen ervoor dat u gemakkelijk kunt manoeuvreren. De bewegelijkheid van een kinderwagen neemt enorm toe als de wielen vrij kunnen draaien.  Vergrendeld u de voorwielen liever? Dan kan dit ook door er eenvoudig één keer met de voet op te drukken. 

De kinderwagen is voorzien van massieve grote luchtvrije wielen. Die voor een fijne rijervaring zorgen en niet lek kunnen gaan. De wielen zorgen ook voor extra demping tijdens het rijden. Door de grote wielen kunt u ook makkelijker een rustgevende off-road wandeling maken. Daarnaast zorgt het anti-wiebel en richtingsysteem voor wielen die niet gaan trillen en een rechte rit. 

Opbergruimte
Gaat u vaak boodschappen doen met uw kinderwagen? Dan is Anex wellicht een goede optie voor u. Door de handige mand in het frame, en de bijbehorende tas, heeft u altijd voldoende opbergruimte voor uw babyspulletjes of boodschappen. 
 

Hoe zit het met de veiligheid? 

Om te beginnen worden de kinderwagens gemaakt van hoogwaardige materialen. Het stevige frame zorgt voor een solide basis. Het frame is voorzien van een X-lock. Deze voorkomt dat het frame plots kan inklappen. Voor de veiligheid van uw kleine is de kinderwagen ook voorzien van een vijfpuntsgordel. Hierdoor geniet uw kindje van de maximale veiligheid terwijl hij of zij geen bewegingsruimte verliest. 

De kinderwagens zijn voorzien van een comfy stoppedaal. Met een druk met u voet kunt u gemakkelijk de kinderwagen op de rem zetten. Hierdoor zal uw Anex niet plots gaan rijden op een schuine ondergrond. Wel zo veilig. 

Verder voldoet het merk natuurlijk aan de Europese standaarden. De kinderwagens presteren ook erg goed volgens de laatste stabiliteits- en veiligheids- en duurzaamheidseisenDe kinderwagens voldoen aan de nieuwe EN 1888:2018 standaard en zijn geschikt voor kinderen tot 22 kg (ongeveer 4 jaar oud). Het merk werkt hard op dit gebied en wordt daarvoor beloond. Ze hebben daar al meerdere prijzen voor ontvangen. 

  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | b90633e6f32fdda0f70caa237bbece30
  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | 31d5f3964d593544d1ca11b945812e23
  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | b52ad28ba51c0ed7d9defe0e5c45dffc
  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | 960484e47faeee6084a5937d5f00a4a2
  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | 11c9a65b3889f4d133a0918ebf74e688
  • Welke Anex Kinderwagen Past bij Mij? | Baby's Paradijs | 71238ea128455745219aafbdee6072a4
 
Als laatste is natuurlijk niet onbelangrijk, de emotionele veiligheid van ouder en kind. Uw kunt het zitje of de reiswieg zo plaatsen dat u Face-to-Face contact heeft met uw kind. Dit geeft uw baby een veilig gevoel. Vooral bij jongere kinderen is dit erg belangrijk. Onderzoek wijst uit dat hele jonge kinderen vaak onrustig worden wanneer het zitje in de richting van de ouder af wordt geplaatst. 
 

Hoe comfortabel is een Anex kinderwagen? 

Anex heeft kosten nog moeite gespaard om te zorgen voor een zo comfortabel mogelijke ervaring. Dit voor zowel de ouders als het kind. Allereerst ligt uw kleine op een dubbel-laags orthopedisch matras, omhult met een anti-allergenen katoenen buitenkant. Het matras is zo gefabriceerd, dat het de luchtcirculatie bevorderd. Dit heeft een verkoelende werking in de zomer. 
 
Verder zijn alleen de beste materialen gebruikt, die uw baby beschermen tegen de buitenwereld. Zo is waterafstotende geïmpregneerde stof gebruikt. Water trekt hier niet in, maar valt er direct weer vanaf. Ook is de stof gemaakt met UV50+ technologie, waardoor het de helft van alle schadelijk UV stralen zal stoppen. 
 
 

Zijn de kinderwagens gemakkelijk schoon te maken? 

Allereerst zal de waterafstotende stof er voor zorgen dat de stof minder vies zal worden. Daarbij is het erg fijn dat het naaiwerk afneembaar is, waardoor alles makkelijk schoon te maken is. 
 

Wat zijn de afmetingen en het gewicht? 

De volgende afmetingen en gewicht geldt voor het e/type. 
 

Anex e/type Noir 2-in-1 | Baby's Paradijs | lidhg5 f cp527x535x50px50p 18ce86be7030314b522fdb53c5d6fba0  De kinderwagen met reiswieg is 105 cm lang, 121 cm hoog, 60 cm breed en weegt 13,8 kilo.

Anex e/type Noir 2-in-1 | Baby's Paradijs | 4trbrp f cp527x535x50px50p f2d0cd933c8f5c2af0eece437819fa5f De Kinderwagen met zitje is 105 cm lang, 115 cm hoog, 60 cm breed en weegt 13,4 kilo.

Anex e/type Noir 2-in-1 | Baby's Paradijs | olcelg f cp527x535x50px50p 15fce23247bb37c0914f6b19ef58eea9 De binnenkant van de reiswieg is 79 cm lang, 17 cm hoog, 35 cm breed, het zitje weegt 4,55 kilo.

 

Anex e/type Noir 2-in-1 | Baby's Paradijs | 5phiz4 f cp527x535x50px50p aac4123f42d798438f87d61e469c117d Voor de binnenkant van het zitje geldt dat het 95 cm lang is, 33 cm hoog, 34 cm breed en het zitje weegt 4,15 kilo. 

 

Anex e/type Noir 2-in-1 | Baby's Paradijs | kfxil3 f cp527x535x50px50p 04aa7b58bed94c059c5bca90831b7b3dFrame, Lengte 73,5 cm, Hoogte 29 cm, Breedte 51 cm, Gewicht 5,65 kg

De volgende afmetingen en gewicht geldt voor de Anex m/type. 

Anex M/type Ink 2-in-1 | Baby's Paradijs | tw4jfg f cp527x535x50px50p 768f1c5c187d25211d0526d996d21fbb De Kinderwagen met reiswieg is 110 cm lang, 123 cm hoog, 60 cm breed en weegt 13,95 kilo.

 

Anex M/type Ink 2-in-1 | Baby's Paradijs | zxbot5 f cp527x535x50px50p 9959e0fddbeaaccfb61608d016610337 De kinderwagen met het zitje is 107 cm lang, 113 cm hoog, 60 cm breed en weegt 13,6 kilo.

 

Anex M/type Ink 2-in-1 | Baby's Paradijs | qozwpz f cp527x535x50px50p fb20ae8384f5100a9553229c1f0f9343De afmetingen van de binnenkant van de reiswieg zijn als volgt: Lengte 79 cm, Hoogte 15 cm, Breedte 35 cm, Gewicht 4,55 kg

 

Anex M/type Ink 2-in-1 | Baby's Paradijs | aiajyh f cp527x535x50px50p a9f43b822d9abd6cded1c84a80f85956En dit zijn de afmetingen van de binnenkant van het zitje: Lengte 95 cm, Hoogte 33 cm, Breedte 34 cm, Gewicht 4 kg

 

Anex M/type Ink 2-in-1 | Baby's Paradijs | kfxil3 f cp527x535x50px50p 04aa7b58bed94c059c5bca90831b7b3dFrame, Lengte 73,5 cm, Hoogte 31 cm, Breedte 50 cm, Gewicht 5,35 kg.

Welke kinderwagen verkopen wij het meest?

De Donkere modellen van Anex zijn bij Baby’s Paradijs het meest in trek. De Anex e/type Noir en en Anex m/type Ink zijn erg populair. Beide modellen zijn, zoals hierboven besproken 2-in-1 kinderwagens. Wilt u een upgrade naar een 3-in-1 model? Voeg dan eenvoudig de autostoel en adapter accessoires toe. 

Wilt u onderstaande modellen eens even goed online bekijken, kijk dan eens op onze Anex-pagina. Hier kunt u onze Anex modellen bekijken met 360-graden foto’s

Kies uw favoriete kleur!

Gaat u liever voor een andere kleur? Dat kan natuurlijk ook. De e/type komt in de kleuren Truffle, Marble, Noir, Pearl, Crystal, Caramel, Aqua en Peach. Bekijk ze hier

Ook voor de m/type geldt dat deze verkrijgbaar is een vele kleuren. Deze is verkrijgbaar in Splash, Mocco, Milk, Lime, Iron, Inverse, Ink, Grape en Fog. Bekijk ze hier

Welke accessoires zijn handig?

U kunt bij het uitkiezen van uw favoriete kinderwagen gemakkelijk accessoires toevoegen aan uw bestelling. Reist u veel met de auto? Maak dan de upgrade naar een 3-in-1 uitvoering. Voeg hiervoor de autostoel en adapters toe. De autostoel is verkrijgbaar in een zwarte en grijze uitvoering. 

Ook vinden klanten de bekerhouders erg handig. Ze zijn aan beide kanten van de kinderwagen te bevestigen. U zou dus ook bijvoorbeeld voor twee bekerhouders kunnen gaan. Dit kan handig zijn als u graag drinken bij de hand heeft voor uzelf en uw baby. 

De Parasol is ook een graag geziene gast. Kinderwagenbezitters kunnen op deze manier genieten van een wandeling, terwijl u kindje beschermt is tegen de zon. Anderen kiezen er liever voor om gebruik te maken van een zonbeschermer, dat is natuurlijk ook een fijne optie. 

Ook voor de wandelingen in de koudere maanden hebben wij de juiste accessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een winter voetenzak. Een winter voetenzak houdt uw baby lekker warm tijdens een frisse wandeling. 

Als laatste is de Iso Fix Base een fijne extra om uw autostoel snel en veilig in uw auto te kunnen bevestigen. Dit is wel zo makkelijk als u veel op reis bent. 

Conclusie

Wij hopen dat dit artikel enige duidelijkheid heeft kunnen bieden in de zoektocht naar het beste voor uw baby. We hebben in dit artikel de Anex e/type, m/type en Air-X Buggy besproken als potentiele opties. De producten zijn echte alleskunners en presteren goed op alle fronten. Of het nu gaat om veiligheid, duurzaamheid, comfort of reisgemak? De Anex modellen zijn een goede en betrouwbare keuze. Heeft u nog vragen, neem dan vooral contact met ons op. Baby’s Paradijs is de grootste verkoper van het merk in Nederland. U kunt er dus op rekenen dat wij u van goed advies kunnen voorzien. Klik hier voor onze contactgegevens.